Individuele coaching

Paardencoaching

Coaching met inzet van paarden is geschikt voor iedereen. En kan helpen in diverse situaties, denk aan het verwerken van een verlies, verkrijgen van zelfvertrouwen of het overwinnen van een burn-out. Loop jij zelf ergens tegenaan? Neem vrijblijvend contact op! 

Individuele coaching

Nieuwe inzichten

Waarom gebruik ik paarden voor coaching? Paarden zijn kuddedieren en voelen zich veilig in een groep. Daarnaast zijn het prooidieren, dit betekent dat zij samen moeten werken om te overleven. Ze maken gebruik van stille communicatie, lichaamstaal. Ze spiegelen de lichaamstaal van de ander en reageren daar op. 

Deze unieke eigenschap van het paard, om gedrag te kunnen spiegelen, gebruiken we tijdens de coaching. Zo krijg je op een objectieve manier en zonder oordeel, feedback over jouw gedrag. Dit geeft je dan ook nieuwe inzichten over misschien wel onbewuste patronen in je dagelijks leven. 

Paardencoaching kan zowel individueel als in groepsverband worden ingezet. Epona coaching biedt verschillende mogelijkheden variërend van een losse individuele sessie, thematische workshops of langere trajecten. 

Ik werk al sinds mijn jeugd met heel veel plezier samen met paarden. Het voelde dan ook als meerwaarde om mijn paarden in te gaan zetten tijdens mijn werkzaamheden als coach. 

De paarden

Amstel

haflinger

Summer

Tinker

Sonja

haflinger

Troy

Shetlander

Janneke

Shetlander

Pinkel

New Forest

De locatie

Sinds 2016 heb ik beschikking over een eigen coachruimte in Beusichem aan huis.

Ideaal, omdat de paarden hier 24/7 vrij kunnen leven in de kudde en ik heel nauw betrokken kan zijn bij hun verzorging. Huisvesting gericht op de natuurlijke behoefte van het paard, voldoende sociale interactie met elkaar en respect voor de behoeften van het paard  is voor mij  een absolute voorwaarde om paarden respectvol in te kunnen zetten voor coachsessies. 

De locatie is landelijk gelegen in het groen, en heeft voldoende ruimte voor het ontvangen van groepen. Er is een verwarmde ontvangstruimte, een vergaderruimte en een ruime overdekte paddock waar ook bij slecht weer gewerkt kan worden met de paarden.

Belvedere buiten

Centraal gelegen, omgeven door groen is Belvédère de ideale locatie om in alle rust gebruik te maken van paardencoaching en te reflecteren op wat er tijdens de sessie naar voren komt.

belvedere binnen

Onze locatie is ook los te boeken als vergaderruimte. Neem voor meer foto’s en informatie vooral een kijkje op de site van Belvédère!