Angelique Driesen

Over Angelique

Van zorgboerderij tot paardencoaching, ik heb al heel veel leuke dingen mogen doen. Meer weten over mijn ervaring en opleiding? Lees dan snel verder!

Angelique Driesen

Meer over mij

Als kind was ik het liefst in de omgeving van dieren en ook van paarden. Bij hen voelde ik mij op mijn gemak en vond ik rust. Met paarden omgaan leerde ik op een jeugdmanege in de buurt. Deze manege, een vereniging in plaats van een commercieel bedrijf, was er gelukkig op gericht om kinderen niet alleen te leren rijden. Een belangrijk onderdeel was namelijk de verzorging en omgang met pony’s en dit deden we met elkaar. Zo leerde ik al snel dat rijden best leuk was, maar ik vond vooral de verzorging omringt zijn door paarden het fijnst.

Gedurende mijn hele leven heb ik gewerkt met dieren en op mijn dertigste kreeg ik de kans om te wonen en werken op een kinderboerderij, welke later werd omgevormd tot zorgboerderij. Hier heb ik lang gewerkt met kinderen, maar ook met deelnemers en vrijwilligers die om uiteenlopende redenen een opstapje nodig hebben om weer deel te nemen aan de maatschappij. Uitgevallen door bijvoorbeeld burn-out, psychische problemen, verliezen van baan, verslavings-problematiek of andere problemen, kwamen zij langzaam weer in hun kracht door het werken en contact met dieren.

Hier ontstond de kiem voor het werken als coach met paarden. Ik zie dagelijks wat de omgang en het werken met deze dieren kan betekenen in de ontwikkeling van mensen.

Naast individuele coaching is ook bedrijfscoaching een optie bij Epona. Meer weten over de mogelijkheden van bedrijfscoaching, lees dan verder op onderstaande pagina.

Ervaring

2018 - 2021

Begin 2018 ben ik aangesloten als teamlid bij het Centrum voor Paardencoaching. Hier kan ik mij verder ontwikkelen door diverse bijscholingen, intervisie en maak ik deel uit van een fijne groep collega’s. Teamleden werken verspreid over Nederland en ieder heeft zo zijn eigen expertise. 

2015 - Heden

Eigenaar Epona Coaching

Na de coaching eerst vooral in te zetten tijdens mijn werk op de zorgboerderij, heb ik in januari 2015 de stap gezet tot het starten van mijn eigen coachpraktijk. De voldoening die het geeft om samen op zoek te gaan naar antwoorden en mensen op die manier te ondersteunen bij persoonlijke groei is groot. 

1998 - 2020

Kinderboerderij de Brink is tevens ook een zorgboerderij.
Dit laatste betekent dat er ook mensen met een beperking werken en er ook plaats is voor mensen in een re-integratietraject. Dit biedt hen de mogelijkheid (opnieuw) te ervaren waar hun kwaliteiten en passies liggen.

Opleiding

2014- heden

Opleiding tot Paardencoach

In 2014 gestart met een basisopleiding tot paardencoach. Daarna volgden er meer, zowel voor individuele coaching als teamtrajecten. Ik volgde o.a. opleidingen bij het Centrum voor Paardencoaching, Horsedream, 3PK en Caprilli. 

2012-2015

HBO Toegepaste Psychologie

Ik volgde de leergangen Algemene Psychologie,Kinder- en ontwikkelingspsychologie, Sociale en gezondheidspsychologie en Persoonlijkheidsontwikkeling en behaalde alle certificaten. 

2014

Relatiecoach

In 2014 heb ik een opleiding tot relatiecoach afgerond. Ook bij relatiecoaching zet ik tegenwoordig vaak de paarden in. Zij zijn prima in staat om onderliggende gevoeligheden te duiden en partners op een andere manier naar elkaar te laten kijken. 

Partners