IMG_4891

Welkom

Ondervindt je hinder van je eigen gedrag, je gedachten of ingesleten patronen? Wil je keuzes leren maken waar je echt achter staat? Je niet langer laten hinderen door angst of onzekerheid? Dan is persoonlijke paardencoaching wellicht het hulpmiddel waar jij naar op zoek bent…

Coaching met inzet van paarden

Wat is paardencoaching nu precies? Deze vraag wordt vaak gesteld als ik vertel wat ik doe. Ik maak graag gebruik van het spiegelend vermogen van het paard. Paarden leven in een kudde en zijn van oorsprong prooi- en vluchtdieren. Zij communiceren grotendeels via lichaamstaal en zijn daardoor meesters in het oppikken van heel kleine signalen. Een paard gaat deze connectie ook aan met een mens in dezelfde ruimte. Ik maak hiervan gebruik tijdens de coaching. Het paard reageert op wat bij jou van binnen speelt en is oordeelloos.  Het spiegelt jouw signalen en helpt op deze wijze inzicht te krijgen in dat wat voor jou van belang is. 

De interactie met het paard kan waardevolle inzichten geven over jouw eigen bewuste (en vaak ook onbewuste) handelingen, patronen en gedachten. 

Paarden zijn kuddedieren en vullen en voelen elkaar heel goed aan. Paardencoaching maakt gebruik van deze kwaliteit. Lees snel verder over paardencoaching.

Er zijn bij Epona verschillende trajecten mogelijk; zowel met als zonder paarden gaan we op zoek naar jouw eigen antwoorden. Een losse sessie kan vaak al veel inzicht geven, ook dit behoort tot de mogelijkheden.                                    

Ervaringen

Grenzen

Waarom grenzen kennen en aangeven belangrijk is

Ik zie het vaker in mijn praktijk van paardencoaching, mensen die het lastig vinden om grenzen aan te geven of zelfs niet door hebben dat anderen heel vaak over hun persoonlijke grenzen gaan. Zo ook Marjon. Lees snel verder hoe paardencoaching haar heeft geholpen.

Lees meer >>

Over Angelique

Als kind was ik al niet weg te krijgen uit de omgeving van dieren en ook paarden. Ik leerde met paarden omgaan op een jeugdmanage in de buurt. Niet alleen het rijden vond ik leuk, het liefst was ik bezig met de verzorging en bij de paarden in de buurt zijn.  

Deze affiniteit is eigenlijk nooit weggegaan en heeft ervoor gezorgd dat ik op mijn dertigste op een kinderboerderij ben gaan wonen en werken met mijn drie kinderen. Deze kinderboerderij werd zorgboerderij. 

Mede hierdoor kwam ik in aanraking met psychologie en vervolgens ook met paardencoaching. Ik was er al van overtuigd dat paarden een positieve invloed hebben op hun omgeving en zag paardencoaching dan ook als een waardevolle aanvulling!

Ik werk al sinds mijn jeugd met heel veel plezier samen met paarden. Paardencoaching is dan ook echt een passie. Ik heb al van veel mooie ontwikkelingen bij zowel kinderen als volwassenen deelgenoot  mogen zijn.