Paardencoaching

Paardencoaching

Coaching met inzet van paarden is geschikt voor diverse doeleinden en ter ondersteuning  van verschillende processen binnen een team. Thema’s als vertrouwen, samenwerking en teamrollen komen binnen het coachen met paarden op natuurlijke wijze aan bod. Ook trainingen zoals persoonlijk leiderschap zijn mogelijk evenals trainingen op maat. 

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden!

Paardencoaching

Nieuwe inzichten

Waarom gebruik maken van paarden tijdens coachen? Paarden zijn prooidieren, dit betekent dat zij samen moeten werken om te overleven. En leven dan ook van nature in kuddes. Bij dreigend gevaar maken ze gebruik van stille communicatie, lichaamstaal. Ze spiegelen de lichaamstaal van de ander en reageren daar vervolgens op. 

Deze unieke eigenschap van het paard, om gedrag te kunnen spiegelen, wordt gebruikt tijdens paardencoaching. Zo geeft het paard op een objectieve manier, zonder oordeel, feedback over uw gedrag of het (onbewuste) gedrag van uw team. 

De manier waarop paarden worden ingezet tijdens paardencoaching kan verschillen. Epona coaching heeft verschillende mogelijkheden zowel in teamverband als voor individuele ontwikkeling.

Angelique werkt al sinds haar jeugd met veel plezier samen met paarden. Paardencoaching is dan ook een echte passie waar ze verschillende personen en bedrijven mee verder hoopt te helpen!                                      

De paarden

Amstel

haflinger

Summer

Tinker

Sonja

haflinger

Troy

Shetlander

Janneke

Shetlander

Pinkel

New Forest

De locatie

Sinds 2016 heeft Epona de beschikking over een eigen coach locatie in Beusichem. Ideaal omdat de paarden hier leven in de kudde en er extra op hun welzijn gelet kan worden. 

Een zo natuurlijk mogelijke huisvesting en veel mogelijkheid tot sociale interactie met kuddegenoten  is voor mij een een absolute voorwaarde om paarden respectvol in te zetten voor training sessies. 

De locatie is landelijk gelegen in het groen, en heeft voldoende ruimte tot het ontvangen van groepen. Belvedère  biedt een ruime verwarmde ontvangstruimte, vergaderruimte en een binnenruimte waar ook bij slecht weer gewerkt kan worden met de paarden.

Belvedere buiten

Centraal gelegen, omgeven door groen is Belvédère een ideale locatie om in alle rust te vergaderen of zittend bij de open haard  de opgedane ervaringen bij de paarden nog eens rustig met elkaar te delen.

belvedere binnen

Onze locatie is ook los te boeken als vergaderruimte. Neem voor meer foto’s en informatie vooral een kijkje op de site van Belvédère!

Algemene voorwaarden

|

Privacy verklaring