Angelique Driesen

Over Angelique

Van zorgboerderij tot paardencoaching, Angelique Driesen heeft al heel veel leuke dingen mogen doen. Meer weten over haar ervaring en opleiding? Lees dan snel verder!

Angelique Driesen

Meer over Angelique

Als kind was Angelique al het liefst in de omgeving van dieren en ook van paarden. Bij hen voelde ze zich op haar gemak en vond ze rust. Met paarden omgaan leerde ze op een jeugdmanege in de buurt. Deze manege, een vereniging in plaats van een commercieel bedrijf, was er op gericht om kinderen niet alleen te leren rijden. Een belangrijk onderdeel was namelijk de verzorging en omgang met pony’s en dit deden ze met elkaar. Zo leerde Angelique al snel dat rijden best leuk was, maar vooral de verzorging en omringt zijn door paarden sprak haar aan. 

Gedurende haar hele leven heeft Angelique gewerkt met dieren en op haar dertigste kreeg ze de kans om te wonen en werken op een kinderboerderij, welke later werd omgevormd tot zorgboerderij. Hier heeft ze lang gewerkt met kinderen, maar ook met deelnemers en vrijwilligers die om uiteenlopende redenen een opstapje nodig hebben om weer deel te nemen aan de maatschappij. Uitgevallen door bijvoorbeeld burn-out, psychische problemen, verliezen van baan, verslavings-problematiek of andere problemen, kwamen zij langzaam weer in hun kracht door het werken en contact met dieren.

Hier ontstond de kiem voor het werken als coach met paarden. Angelique ziet dagelijks wat de omgang en het werken met deze dieren kan betekenen in de ontwikkeling van mensen. Zowel op prive als op professioneel gebied. 

Paardencoaching kan ook ingezet worden voor persoonlijke ontwikkeling. Meer weten over persoonlijke paardencoaching? lees dan verder op onderstaande pagina. 

Ervaring

2018 - Heden

Coach Centrum voor Paardencoaching

Begin 2018 sloot Angelique zich aan als teamlid bij het Centrum voor Paardencoaching. Hier kan zij zich verder ontwikkelen door diverse bijscholingen, intervisie en maakt ze deel uit van een fijne groep collega’s. Teamleden werken verspreid over Nederland en ieder heeft zo zijn eigen expertise. 

2015 - HEDEN

Eigenaar Epona Coaching

Na de coaching eerst vooral in te zetten tijdens haar werk op de zorgboerderij, heeft Angelique in januari 2015 de stap gezet tot het starten van haar eigen coachpraktijk. De voldoening die het geeft om samen op zoek te gaan naar antwoorden en mensen op die manier te ondersteunen bij persoonlijke groei is groot. 

1998 - heden

Kinderboerderij de Brink is tevens ook een zorgboerderij.
Dit laatste betekent dat er ook mensen met een beperking werken en er ook plaats is voor mensen in een re-integratietraject. Dit biedt hen de mogelijkheid (opnieuw) te ervaren waar hun kwaliteiten en passies liggen.

Opleiding

2014 - heden

Opleiding tot Paardencoach

In 2014 gestart met een basisopleiding tot paardencoach. Daarna volgden er meer, zowel voor individuele coaching als teamtrajecten. Angelique volgde o.a. opleidingen bij het Centrum voor Paardencoaching, Horsedream, 3PK en Caprilli. 

2012 - 2015

HBO Toegepaste Psychologie

In 3 jaar volgde de leergangen Algemene Psychologie, Kinder- en ontwikkelingspsychologie, Sociale en gezondheidspsychologie en Persoonlijkheidsontwikkeling en behaalde alle certificaten. 

2015 - Present

Relatiecoach

In 2014 heeft Angelique een opleiding tot relatiecoach afgerond. Ook bij relatiecoaching worden vaak de paarden ingezet. Deze zijn prima in staat om onderliggende gevoeligheden te duiden en partners op een andere manier naar elkaar te laten kijken. 

Partners

Epona Icon

Algemene voorwaarden

|

Privacy verklaring