Burn Out. Het einde van de wereld of een nieuw begin?

Blog afbeelding (1)
Burn Out; je bent letterlijk opgebrand, uitgeput en hebt weinig of geen zin om ook maar iets te doen, je hebt té lang té veel van jezelf gevraagd. Ik geloof in een holistisch herstel van body, mind & soul.

Burn Out. letterlijk opgebrand. Té lang té veel van jezelf gevraagd.

Herken je de volgende klachten? Ernstige vermoeidheid, moeite met concentreren, vergeetachtigheid, verliezen van grip op de situatie, gevoel van machteloosheid, dagelijkse bezigheden worden moeilijk of onuitvoerbaar. Je kunt last hebben van hoofdpijn, buikpijn, problemen met je spijsvertering, hartkloppingen of duizeligheid. Kortom, je lijf trapt vol op de rem!

Wat nu? Nu zit je thuis, voelt je ellendig, vaak met het gevoel gefaald te hebben en weet niet hoe je hier weer uit komt. Hoe kom je ooit weer op de been?

Hulp nodig

Vaak bestaan trajecten om uit een Burn Out te komen voornamelijk uit gedragstherapie, waarbij gewerkt wordt aan je gedachten, overtuigingen en dis-functioneel gedrag in het verleden, wat heeft geleid tot jouw Burn Out. 

Maar om te kunnen herstellen gaat het eerst om het hier en nu, om directe zorg nu je in dit diepe dal zit. Je hebt nog geen behoefte aan ellenlange gesprekken hoe het nu zo gekomen is en wat je in de toekomst kan doen om een nieuwe Burn Out te voorkomen. 

Je wilt eerst van deze af, je beter gaan voelen en weer energie krijgen voor de gewone dagelijkse dingen. Iedere stap is er nu een teveel. 

De balans tussen ontspamnning en inspanning vinden

Het genezen van een Burn Out gaat om jouw hele systeem; de balans tussen ontspanning en inspanning. Je lichaam gezond maken met natuurlijke voedingsmiddelen of soms eerst met natuurlijke supplementen, omdat de energie om gezond te koken je nu nog ontbreekt. Waar wordt je blij van en wat zijn de triggers waardoor je juist energie verliest? 

Wat zijn jouw kwaliteiten en waar ben je ze misschien uit het oog verloren? Zo kom je stap voor stap weer terug uit dat dal. 

Ik geloof in een holistisch herstel van body, mind & soul. Om de weg uit het dal te vinden, de signalen op tijd te herkennen als je weer terug dreigt te vallen, maar vooral ook om weer met vreugde te kunnen leven, vanuit jouw ware potentieel. 

Praktijk Epona biedt maatwerk voor jouw herstel.

Samen werken we aan jouw herstel. Van klacht naar kracht.

Deel deze blog

Deel deze blog!

Vond jij deze blog leuk om te lezen? Laat het weten aan vrienden of familie! Of bewaar hem zodat je het later nog eens terug kunt lezen.

Allergie vanuit NEI bekeken

Een allergie vanuit NEI bekeken

Allergieën komen steeds vaker voor. Heeft dit alleen te maken met onze voeding en omgeving ? Of probeert ons lichaam ons iets duidelijk te maken ? Met NEI zoeken we naar de diepere oorzaak.

Lees meer...

Angelique Driesen

info@praktijkepona.nl
+31 6 14 21 78 96

Praktijk Epona

Voorkoopstraat 3, 
4112NM Beusichem